PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Mylene2401

Biscuiții clasici cu unt ai bunicii

Această rețetă este una dintre preferatele mele din copilărie, pe care o făceam împreună cu bunica mea. Biscuiții untiți și crocanți nu sunt doar ușor de făcut, ci aduc amintiri profunde și fac din ea un răsfăț special. Am rafinat cu grijă rețeta de-a lungul anilor și sperăm că vă veți bucura de ea la fel de mult ca și noi de fiecare dată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 250 Gram făină autogresată Adăugat la
  • 200 Gram unt rece Adăugat la
  • 100 Gram zahăr Adăugat la
  • 1 gălbenuș Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a coace biscuiții clasici cu unt ai bunicii, mai întâi cerneți făina într-un castron. Acest lucru asigură faptul că aluatul devine mai târziu ușor și aerisit.

2. Pasul

Se taie untul rece în bucăți mici și se adaugă la făină. Este important ca untul să fie foarte rece, pentru a se combina optim cu făina.

3. Pasul

Acum adăugați zahărul, gălbenușul de ou, sarea și extractul de vanilie. Lucrați rapid pentru ca untul să nu se topească. Amestecați totul cu mâinile până când obțineți un aluat omogen.

4. Pasul

Formați o bilă din aluat, înfășurați-l în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Acest lucru face ca aluatul să fie ferm și mai ușor de întins mai târziu.

5. Pasul

După timpul de refrigerare, se întinde aluatul pe o suprafață de lucru făinată până la o grosime de aproximativ 5 mm. Acum puteți tăia biscuiții cu ajutorul unor tăietori de biscuiți la alegere.

6. Pasul

Puneți biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (cuptor cu ventilator: 160 de grade) timp de aproximativ 12-15 minute, până când devin aurii. Aveți grijă să nu se închidă prea tare, altfel ar putea avea un gust amar.

7. Pasul

Lăsați biscuiții cu unt să se răcească în tavă și savurați biscuiții delicioși.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou