Sursa :: ajt from Getty Images
Brioșe cu mascarpone
Aceste brioșe cu mascarpone sunt întotdeauna umede, proaspete și foarte gustoase.
Ingrediente
- 200 g făină
- 150 g Zahăr cristal
- 1 bucată Praf de copt
- 2 bucată ouă
- 125 ml Lapte
- 100 g Unt
- 1 bal Zahăr vanilat
- 1 lingură Suc de lămâie
- mascarpone
- fructe
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade și cărați o formă de brioșe cu forme de hârtie pentru brioșe.
Într-un castron, se amestecă ingredientele uscate, adică făina, zahărul, praful de copt și sarea.
Într-un alt bol, se bat ouăle cu laptele, untul, 3 linguri de mascarpone, zahărul vanilat și zeama de lămâie. Este mai bine ca untul să fie scos din frigider pentru o vreme înainte, ca să fie la temperatura camerei și să fie mai ușor de amestecat.
Adăugați treptat amestecul uscat la cel umed și amestecați totul bine. Amestecul trebuie să fie neted și fără cocoloașe.
Împărțiți aluatul pregătit în formele de cupcake. Umpleți coșulețele cu două treimi din aluat. Umpleți brioșele doar cu două treimi, pentru ca aluatul să nu se scurgă în timpul coacerii.
Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute.
Înainte de servire, brioșele pot fi decorate cu mascarpone amestecat cu zahăr și fructe.