Sursa :: Pixabay: 13810
Brioșe de banane umede rapide și ușoare cu banane
Umede, pufoase și absolut apetisante, aceste brioșe cu banane sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare rapidă între mese.
Ingrediente
- 3 banane coapte
- 3⁄4 ceașcă zahăr cristal
- 0.3 ceașcă ulei vegetal
- 2 căni Făină de toate tipurile
- 1⁄4 ceașcă lapte de migdale
- 1 linguriță Extract de vanilie pură
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță Praf de copt
- 1⁄2 linguriță sare
- Opțional: o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată vegană sau nuci
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 175°C (350°F) și pregătiți tava de brioșe cu folii. Întotdeauna folosesc un spray antiaderent ușor peste garnituri pentru a mă asigura că brioșele nu se lipesc.
Începeți prin a zdrobi bananele coapte într-un castron mare. Ca persoană cu destulă experiență, pot afirma că, cu cât sunt mai coapte bananele, cu atât mai bogată este aroma. Totuși, nu vă faceți griji dacă bananele dvs. nu sunt prea coapte. Brioșele vor avea în continuare un gust delicios.
Apoi, adăugați în castron zahărul, uleiul, laptele de migdale și extractul de vanilie. Se amestecă până când se combină bine.
Într-un castron separat, combinați făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Amestecați-le până când se amestecă uniform.
Adăugați treptat ingredientele uscate la amestecul de banane. Nu amestecați prea mult! Este în regulă dacă aluatul tău mai are câteva mici cocoloașe. Amestecarea excesivă poate duce la brioșe mai tari, iar noi vrem ca acestea să fie moi și umede.
Dacă adăugați chipsuri de ciocolată vegană sau nuci, acum este momentul să le încorporați în aluat. Este o modalitate simplă de a adăuga un strat suplimentar la profilul de aromă, iar copiii mei adoră mica surpriză.
Puneți aluatul în formele de brioșe, umplându-le pe fiecare cu 3/4 din ele.
Coaceți la cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul unei brioșe iese curată. Vă sfătuiesc să stați aproape de cuptor, deoarece cuptorul fiecăruia este ușor diferit. Nu vreți ca acestea să se coacă prea mult și să devină uscate.
Lăsați brioșele să se răcească în tavă timp de aproximativ 5 minute, apoi transferați-le pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.