PUBLICITATE

Sursa :: Master_Video from Getty Images

Cârnați afumați de casă

Cârnați de casă afumați perfect, cu un gust mai bun decât cei din magazin.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 2 kg De carne de porc Adăugat la
  • 200 g bacon Adăugat la
  • 3 ro Săruri Adăugat la
  • 2 ro Piper roșu măcinat Adăugat la
  • 1 ro Piper negru măcinat Adăugat la
  • 5 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 m Intestine pentru cârnați Adăugat la
  • apă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

360 min.
1. Pasul

Mai întâi, carnea trebuie curățată de tendoane și tăiată în bucăți mai mici. Apoi se macină cu un tocător de carne împreună cu slănina. Alegeți discul cel mai grosier, astfel încât cârnatul să nu fie prea moale. Cârnații subțiri se vor usca mai repede atunci când sunt afumați și pot fi tari.

2. Pasul

Adăugați cățeii de usturoi presați printr-o presă la amestecul de carne. Se adaugă sarea, boiaua, se amestecă bine și se lasă să se odihnească în frigider cel puțin 24 de ore.

3. Pasul

În a doua zi, pregătiți intestinele pentru umplutură. Umpleți-le cu amestecul de carne folosind umpluturile de carne. Aveți grijă să nu le umpleți prea mult - intestinele se pot rupe.

4. Pasul

Legați bine pălăria. Apoi se pune într-o oală cu apă și se fierbe timp de 1,5 ore. După ce a fiert, se lasă cârnatul să se răcească.

5. Pasul

La final, se afumă la foc mic (70-80°C) timp de 2-3 ore, până când capătă o culoare aurie frumoasă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou