Sursa :: Master_Video from Getty Images
Cârnați afumați de casă
Cârnați de casă afumați perfect, cu un gust mai bun decât cei din magazin.
Ingrediente
- 2 kg De carne de porc
- 200 g bacon
- 3 ro Săruri
- 2 ro Piper roșu măcinat
- 1 ro Piper negru măcinat
- 5 cuișoare Usturoi
- 1 m Intestine pentru cârnați
- apă
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, carnea trebuie curățată de tendoane și tăiată în bucăți mai mici. Apoi se macină cu un tocător de carne împreună cu slănina. Alegeți discul cel mai grosier, astfel încât cârnatul să nu fie prea moale. Cârnații subțiri se vor usca mai repede atunci când sunt afumați și pot fi tari.
Adăugați cățeii de usturoi presați printr-o presă la amestecul de carne. Se adaugă sarea, boiaua, se amestecă bine și se lasă să se odihnească în frigider cel puțin 24 de ore.
În a doua zi, pregătiți intestinele pentru umplutură. Umpleți-le cu amestecul de carne folosind umpluturile de carne. Aveți grijă să nu le umpleți prea mult - intestinele se pot rupe.
Legați bine pălăria. Apoi se pune într-o oală cu apă și se fierbe timp de 1,5 ore. După ce a fiert, se lasă cârnatul să se răcească.
La final, se afumă la foc mic (70-80°C) timp de 2-3 ore, până când capătă o culoare aurie frumoasă.