Sursa :: StockFood / Pheby, Barbara
Caserolă de cartofi și varză murată
Caserola de cartofi și varză din bucătăria șvabă este una dintre mâncărurile mele preferate, mai ales în sezonul rece. Combinația dintre cartofi și varză poate părea ciudată la început, dar are un gust senzațional de bun. Caserola de cartofi este o mâncare consistentă și încălzitoare, perfectă pentru zilele reci de toamnă și iarnă.
Ingrediente
- 1 kg Cartofi
- 500 g varză murată
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 150 ml bulion de legume
- 100 g Cremă proaspătă
- 150 g Brânză rasă
- Sare, piper Nucșoară
- 2 Tablespoon ulei
Ultimele broșuri
Procedura
1.pentru a prepara rețeta de varză cu cartofi, începeți prin a scurge varza. Eu prefer să scot varza pentru că astfel mă asigur că nu este prea acră și că celelalte arome ies mai bine la iveală.
Se curăță cartofii de coajă și se taie în felii subțiri. La primele mele încercări, am tăiat cartofii prea gros, erau încă puțin tari. Prin urmare, este indicat să feliați cartofii cât mai subțire.
Se taie mărunt ceapa și usturoiul. Am constatat că usturoiul tocat fin scoate și mai bine în evidență aroma.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Se prăjește ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei până când devin translucide.
Se adaugă varza și cartofii și se degresează cu bulionul de legume. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Puteți adăuga condimentele în acest timp.
Se transferă amestecul de cartofi și varză într-o caserolă și se presară cu crème fraîche și brânză rasă.
Coaceți caserola de cartofi și varză în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute, până când brânza devine aurie.