Sursa :: vaaseenaaa from iStockPhotos
Caserolă de Strasbourg cu cartofi și carne tocată
Caserola de Strasbourg este un clasic al bucătăriei alsaciene care este întotdeauna întâmpinat cu entuziasm. Inițial, rețeta provine de la bunica mea, care a moștenit-o de la mama ei. Eu am rafinat-o de-a lungul anilor și pot spune că este indispensabilă în bucătăria germană.
Ingrediente
- 500 g Carne tocată de vită
- 4 dimensiune medie ceapă
- 500 g Cartofi
- 200 g Brânză Emmental
- 200 ml Cremă
- sare
- piper
- nucșoară
- 2 Tablespoon ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a recrea rețeta de caserolă Strasbourg Mai întâi preîncălziți cuptorul la 180 de grade, apoi este timpul să curățați legumele. Cojiți cartofii și tăiați-i în felii subțiri. Întotdeauna folosesc pentru asta aparatul meu de curățat julienne Hokkaido, pentru că feliază cartofii frumos și subțire.
Se curăță ceapa și se taie în inele. Uneori, acest lucru te face să urli la ochi, dar un truc vechi de la bunica mea ajută întotdeauna: pur și simplu puneți un pahar cu apă lângă placa de tocat - se presupune că acesta ar trebui să prindă compușii de sulf!
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se prăjește carnea tocată până când devine sfărâmicioasă. După aproximativ 5 minute, adăugați inelele de ceapă și prăjiți-le până când devin translucide. Se asezonează amestecul de carne tocată și ceapă cu sare, piper și nucșoară.
Se rade fin brânza. Vă recomand să folosiți un Emmentaler de bună calitate, deoarece gustul este cu adevărat crucial aici.
Acum puneți vasele în straturi: Puneți un strat de felii de cartofi într-o tavă de copt, întindeți carnea tocată deasupra, apoi presărați brânza deasupra. Repetați acest proces până când toate ingredientele au fost folosite. Întotdeauna terminați cu un strat de brânză, astfel încât caserola să fie frumoasă și crocantă deasupra.
La final, se toarnă crema uniform peste caserolă. Smântâna asigură faptul că caserola Strasbourg rămâne suculentă în interior în timp ce se coace în cuptor.
Acum, puneți caserola Strasbourg în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute, până când este frumos aurie și crocantă. Se lasă să se răcească puțin înainte de servire. Poftă bună!