PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: gate74

Chifteluțe de linte

Chifteluțele de linte sunt o alternativă minunată și sănătoasă la chifteluțele tradiționale de carne. Este o alegere ideală pentru vegetarieni și pentru cei care urmează o dietă fără carne. Este un fel de mâncare delicios și gustos, care este foarte ușor de preparat. Poate fi consumat perfect ca garnitură în zilele fără carne, sau chiar ca un fel principal.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 200 g Linte verde Adăugat la
  • 1 db Ceapă mică Adăugat la
  • 2 gerezd usturoi Adăugat la
  • 1 db ou Adăugat la
  • 50 g pesmet Adăugat la
  • 1 linguriță Ardei Adăugat la
  • 1 linguriță Mărgăritar Adăugat la
  • 12 linguriță sare Adăugat la
  • 12 linguriță Piper măcinat Adăugat la
  • 2 lingură ulei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Spălăm lintea verde și o punem deoparte.

2. Pasul

Tocăm ceapa și usturoiul mărunt.

3. Pasul

Puneți lintea într-o oală și turnați atâta apă încât să o acopere. Fierbeți timp de 20-30 de minute sau până când lintea se înmoaie.

4. Pasul

Când lentilele sunt aproape gata, adăugăm ceapa și usturoiul, apoi lăsăm să fiarbă câteva minute în plus.

5. Pasul

Filtrăm lentilele, dar nu aruncăm lichidul în care au fiert, ci îl păstrăm deoparte.

6. Pasul

Puneți lintea strecurată într-un bol și adăugați oul, pesmetul, ardeiul, majoranul, sarea și piperul. Amestecați bine.

7. Pasul

Formăm chiftele din compoziție, apoi le prăjim în ulei fierbinte până devin aurii pe ambele părți.

8. Pasul

Servim chiftelele de linte cu salată proaspătă, legume sau garnitura noastră preferată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou