Sursa :: Pixabay: gate74
Chifteluțe de linte
Chifteluțele de linte sunt o alternativă minunată și sănătoasă la chifteluțele tradiționale de carne. Este o alegere ideală pentru vegetarieni și pentru cei care urmează o dietă fără carne. Este un fel de mâncare delicios și gustos, care este foarte ușor de preparat. Poate fi consumat perfect ca garnitură în zilele fără carne, sau chiar ca un fel principal.
Ingrediente
- 200 g Linte verde
- 1 db Ceapă mică
- 2 gerezd usturoi
- 1 db ou
- 50 g pesmet
- 1 linguriță Ardei
- 1 linguriță Mărgăritar
- 1⁄2 linguriță sare
- 1⁄2 linguriță Piper măcinat
- 2 lingură ulei
Ultimele broșuri
Procedura
Spălăm lintea verde și o punem deoparte.
Tocăm ceapa și usturoiul mărunt.
Puneți lintea într-o oală și turnați atâta apă încât să o acopere. Fierbeți timp de 20-30 de minute sau până când lintea se înmoaie.
Când lentilele sunt aproape gata, adăugăm ceapa și usturoiul, apoi lăsăm să fiarbă câteva minute în plus.
Filtrăm lentilele, dar nu aruncăm lichidul în care au fiert, ci îl păstrăm deoparte.
Puneți lintea strecurată într-un bol și adăugați oul, pesmetul, ardeiul, majoranul, sarea și piperul. Amestecați bine.
Formăm chiftele din compoziție, apoi le prăjim în ulei fierbinte până devin aurii pe ambele părți.
Servim chiftelele de linte cu salată proaspătă, legume sau garnitura noastră preferată.