Sursa :: FB: Z PIEKARNIKA - przepisy na: zapiekanki, pizze, kurczaka, chleb itp.
Clătite coapte cu pui
Clătitele coapte cu pui sunt combinația perfectă între gustul delicat al clătitelor, aroma puiului și picanteria brânzei. Sunt ideale pentru prânz sau cină.
Ingrediente
Clătite
- 1 sticlă făină
- 2 Bucată ouă
- 11⁄2 sticlă lapte
- 1⁄2 sticlă apă
- 1 ciupitură sare
Umplutura
- 1⁄2 kg pui
- 1 bucată ceapă
- 2 dinți usturoi
- 1 sticlă Brânză galbenă
- 2 linguri ulei
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătește aluatul pentru clătite. Amestecă făina cu ouăle, laptele și apa. Adaugă un vârf de sare. Lasă-l deoparte timp de 15 minute.
În timp ce aluatul se odihnește, pregătiți umplutura. Tăiați puiul în bucăți mici și prăjiți-l într-o tigaie cu ceapă și usturoi. La sfârșit, adăugați brânză rasă.
Prajiti clătitele în puțin ulei. Puneți o porție de umplutură pe fiecare clătită și înfășurați-le.
Așezați clătitele rulate într-un vas de copt uns. Presărați brânză rasă pe partea de sus.
Coaceți în cuptorul încălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute, până când brânza se topește și se rumenește.