PUBLICITATE
Clătite dulci
Clătite tradiționale pe care le puteți savura cu diverse umpluturi dulci, cum ar fi gem, miere sau ciocolată.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 250 g făină simplă specială
- 1⁄2 l lapte
- 2 ks ouă
- un vârf de cuțit de sare
- 1 ro zahăr
- 2 ro ulei
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
30 min.
1. Pasul
Adăugați într-un bol mare făină albă, ouă, zahăr și sare. Amestecați amestecul cu un fuior.
2. Pasul
Adăugați treptat lapte și amestecați până obțineți un aluat neted fără cocoloașe.
3. Pasul
Încălziți uleiul în tigaie. Folosiți un polonic pentru a turna puțin aluat în tigaie și prăjiți clătitele pe ambele părți până când sunt aurii.
4. Pasul
Umpleți clătitele gata făcute cu gem, miere sau ciocolată după gust și serviți imediat.