Sursa :: Oleksandr Prokopenko from Canva
Coaste de porc pe miere
Rețetă pentru delicioase coaste de porc la grătar cu miere.
Ingrediente
- 11⁄2 kg Coaste de porc
- 3 ro miere
- 2 ro sos de soia
- 2 ro Ulei de măsline
- 2 cuișoare Usturoi
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, curățați foarte bine coastele de toată grăsimea și pielea inutile. Apoi se condimentează coastele cu sare și piper.
Într-un castron, amestecați mierea, sosul de soia, uleiul de măsline și usturoiul zdrobit. Întindeți acest dressing pe coaste. Nu uitați că coastele trebuie să fie bine acoperite pe fiecare parte.
Apoi lăsați coastele la frigider să se marineze timp de cel puțin 2 ore, dar cel mai bine este peste noapte. Acest pas este foarte important, deoarece marinada transformă apoi niște coaste obișnuite într-o adevărată capodoperă culinară.
Preîncălziți grătarul la foc mediu și frigeți coastele timp de aproximativ 15 minute pe fiecare parte. Ungeți coastele din când în când cu restul marinadei rămase în timpul grătarului.
Se servește cu pâine proaspătă și cu garnitura de legume preferată. Ca garnitură, vă recomand, de exemplu, salata de cartofi, care iese în evidență prin contrast cu rondelele de dulce.