Cremă de ciocolată cu căpșuni
Ingrediente
- 250 ml Lapte integral
- 250 ml frișcă bătută
- 35 g unt
- 80 g gălbenuș
- 40 grame zahăr
- 250 g Ciocolată 70
Ultimele broșuri
Procedura
Aduceți la fiert laptele integral și smântâna. Amestecați gălbenușurile cu zahărul până se transformă într-o spumă densă și adăugați-le amestecului de smântână încălzit.
Amestecul se menține și se amestecă la o temperatură de 80-85°C. Cel mai bine se face într-un termomix unde puteți monitoriza cu precizie temperatura în timpul mixării. Nu permiteți ca amestecul să se încălzească prea mult, altfel ouăle se vor coagula și se vor găti. Dacă amestecul nu este suficient de cald, crémeux-ul de ciocolată nu va avea suficientă consistență și va rămâne lichid.
Când ajungeți la 83-84 °C, treceti-l printr-o sită fină și încorporați-l încet și treptat, cel puțin de 3 ori, în ciocolata topită, amestecând cu grijă dar temeinic cu o spatulă înainte de a adăuga următoarea porțiune.
După combinarea tuturor ingredientelor împreună, veți obține o substanță tare pe care o puteți umple în borcanele, bolurile prepare, și lăsați cremaux-ul de ciocolată să se întărească peste noapte în frigider înainte de utilizare. A doua zi decorați cu căpșuni proaspete sau cu orice fructe de vară și puteți servi imediat.