PUBLICITATE
Cremă de ciocolată cu căpșuni

Cremă de ciocolată cu căpșuni

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 250 ml Lapte integral Adăugat la
  • 250 ml frișcă bătută Adăugat la
  • 35 g unt Adăugat la
  • 80 g gălbenuș Adăugat la
  • 40 grame zahăr Adăugat la
  • 250 g Ciocolată 70 Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Aduceți la fiert laptele integral și smântâna. Amestecați gălbenușurile cu zahărul până se transformă într-o spumă densă și adăugați-le amestecului de smântână încălzit.

2. Pasul

Amestecul se menține și se amestecă la o temperatură de 80-85°C. Cel mai bine se face într-un termomix unde puteți monitoriza cu precizie temperatura în timpul mixării. Nu permiteți ca amestecul să se încălzească prea mult, altfel ouăle se vor coagula și se vor găti. Dacă amestecul nu este suficient de cald, crémeux-ul de ciocolată nu va avea suficientă consistență și va rămâne lichid.

3. Pasul

Când ajungeți la 83-84 °C, treceti-l printr-o sită fină și încorporați-l încet și treptat, cel puțin de 3 ori, în ciocolata topită, amestecând cu grijă dar temeinic cu o spatulă înainte de a adăuga următoarea porțiune.

4. Pasul

După combinarea tuturor ingredientelor împreună, veți obține o substanță tare pe care o puteți umple în borcanele, bolurile prepare, și lăsați cremaux-ul de ciocolată să se întărească peste noapte în frigider înainte de utilizare. A doua zi decorați cu căpșuni proaspete sau cu orice fructe de vară și puteți servi imediat.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou