Sursa :: Freepik
Delicioase Marshmallows de Crăciun de casă delicioase
Nu numai că aceste bezele de Crăciun sunt amuzante de preparat, dar textura lor ușoară și pufoasă, combinată cu o notă de mentă sau scorțișoară, va adăuga cu siguranță bucurie sezonului de sărbători.
Ingrediente
- 3 pachete Gelatină fără aromă
- 11⁄2 căni zahăr cristal
- 1 ceașcă Sirop de porumb ușor
- 1⁄4 linguriță sare
- 1 lingură Extract de vanilie pură
- Zahăr de cofetărie, pentru presărare
- Colorant alimentar roșu sau verde (opțional)
- Extract de mentă sau scorțișoară (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a acoperi o tavă de copt de 9x13 inci cu spray de gătit antiaderent. Presărați-o generos cu zahăr de cofetărie și lăsați-o deoparte - nu pot să subliniez îndeajuns cât de primordial este acest pas inițial, deoarece vă asigură că bezelele nu se vor lipi odată ce se vor întări!
Combinați gelatina și 1/2 cană de apă rece într-un castron mare și lăsați deoparte. Într-o cratiță mică, combinați zahărul granulat, siropul de porumb, sarea și încă 1/2 cană de apă. Acum, iată un sfat din experiența mea - asigurați-vă că gătiți acest lucru la foc mediu până când zahărul se dizolvă, deoarece doriți să obțineți un amestec omogen. Apoi, măriți focul la maxim și gătiți până când siropul ajunge la 240 de grade pe un termometru pentru bomboane, aproximativ 8-10 minute.
Se toarnă siropul de zahăr fierbinte în amestecul de gelatină și se amestecă până când gelatina este complet dizolvată. Cu ajutorul unor batoane electrice sau al unui mixer vertical, mergeți mai departe și bateți acest amestec până când aproape se triplează și devine extrem de gros - aproximativ 10 - 15 minute. Adăugați extractul de vanilie în timpul ultimului minut de bătut. Pentru o notă festivă, nu ezitați să adăugați câteva picături de colorant alimentar sau un strop de extract de mentă sau scorțișoară.
Se toarnă amestecul de bezea bătut în tava pregătită și se netezește partea de sus cu o spatulă. Presărați deasupra cu mai mult zahăr de cofetărie și acest lucru este important de reținut - lăsați bezelele să stea, neacoperite, timp de cel puțin 4 până la 6 ore pentru a se întări.
După ce bezelele s-au întărit, se întorc pe o planșetă de tăiat și se taie în pătrate cu ajutorul unui tăietor de pizza pudrat cu zahăr de cofetărie. Păstrați-le într-un recipient etanș și nu uitați să le savurați în termen de 2-3 săptămâni pentru a avea cel mai bun gust și cea mai bună textură.