Sursa :: margouillatphotos via iStockPhotos
Dovleac preparat dulce și acru
Îmi amintesc și acum prima dată când am făcut dovleac dulce-acrișor. La o cină cu prietenii, am pus acest fel de mâncare pe masă și a fost un succes instantaneu. Un dovleac frumos din Hokkaido servește drept bază pentru acest fel de mâncare dulce-acrișoară exotică. Perfect pentru toamnă și plin de condimente delicioase. Este surprinzător de ușor de preparat și vă va impresiona oaspeții.
Ingrediente
- 1 Dovleac Hokkaido
- 100 g zahăr
- 200 ml oțet
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 Bucată Ginger
- 2 Tablespoon sos de soia
- sare și piper
- 2 Tablespoon ulei
- 150 ml apă
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a găti rețeta dulce-acrișoară de dovleac, mai întâi tăiați dovleacul în bucăți de mărimea unei mușcături. Eu las pielea, deoarece aceasta este comestibilă la dovleacul Hokkaido și oferă nutrienți suplimentari.
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. De asemenea, dau ghimbirul pe răzătoare pentru a obține maximum de savoare din el.
Se încălzește uleiul într-o tigaie și apoi se prăjește ceapa, usturoiul și ghimbirul până când acestea devin aurii și frumos parfumate.
Adăugați dovleacul și prăjiți-l scurt cu condimentele.
Adăugați în tigaie zahărul, oțetul, sosul de soia și apa și amestecați bine. Am lăsat zahărul să se dizolve complet înainte de a pune capacul pe tigaie. Apoi fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute.
Se asezonează cu sare și piper. Când dovleacul este moale, vasul este gata.
Îmi place să servesc dovleacul dulce-acrișor cu niște orez basmati. Este un fel de mâncare perfect pentru o seară confortabilă acasă și un adevărat răsfăț pentru iubitorii de dovleac!