:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/paoR_znnqVr-fva6_FUI/765abd85298325f1759e7ddd2383a9.jpeg)
Dovlecei la cuptor cu parmezan și ierburi, simplu și delicios
Această rețetă simplă de dovlecei la cuptor cu parmezan și ierburi este o gustare ușoară și delicioasă pentru orice moment al zilei. Acest preparat este perfect pentru o cină rapidă sau o gustare sănătoasă între mese.
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 2 linguri ulei măsline
- 1 linguriță sare
- 1⁄2 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță usturoi
- 1 linguriță ierburi uscate
- 1⁄4 cană parmezan ras
- o Sucul de la jumătate de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spălați dovleceii și tăiați-i în felii subțiri. Puneți-le într-un castron și adăugați uleiul de măsline, sarea, piperul negru, usturoiul granulat și ierburile uscate. Amestecați bine pentru a combina ingredientele.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/paoR_znnqVr-fva6_FUI/84cb1fb0d2f2cb19cc043f8f3b7def.jpeg)
Sursa :: Youtube
Așezați feliile de dovlecei într-un singur strat pe o tavă pentru copt acoperită cu hârtie de copt.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/paoR_znnqVr-fva6_FUI/8b389cef2c0670016e7852f592fa16.png)
Sursa :: Youtube
Presărați parmezanul ras peste feliile de dovlecei.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/paoR_znnqVr-fva6_FUI/157d208033a9043e91bfcc85892234.jpeg)
Sursa :: Youtube
Coaceți dovleceii în cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când devin aurii și moi. Înainte de a-i scoate din cuptor, stropiți dovleceii cu suc de lămâie proaspăt.
Serviți dovleceii la cuptor calzi, garnisiți cu mai mult parmezan ras și ierburi proaspete.