Sursa :: nixki from Getty Images
Dovlecei la cuptor cu roșii
Dovlecelul la cuptor cu roșii este unul dintre preparatele mele preferate. Acest fel de mâncare este ușor și proaspăt, exact ceea ce ai nevoie după o zi lungă la serviciu.
Ingrediente
- 1 bucată dovlecel mare
- 2 bucată roșii mari
- 100 g Brânză mozzarella
- 2 cuișoare Usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- sare grunjoasă
- 1⁄2 linguri Busuioc uscat
- 1⁄2 linguri Oregano uscat
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală dovleceii și roșiile și se taie în felii aproximativ egale.
Se întind dovleceii și roșiile pe o foaie de copt, se presară cu sare, piper negru proaspăt măcinat, busuioc uscat și oregano. Adesea adaug cimbru uscat la dovleceii mei la cuptor. Aroma sa este excelentă cu legumele.
Întindeți mozzarella feliată peste roșii și dovlecei. Presărați fiecare bucată cu puțină sare grunjoasă.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți dovleceii cu roșii și brânză timp de aproximativ 20 de minute, sau până când brânza este frumos rumenită și dovleceii sunt moi.
Se stropesc cu ulei de măsline înainte de servire.