Sursa :: rudisill from Getty Images Signature
Dovlecei Murat
O rețetă uimitoare pentru dovlecei murăt, potrivită pentru salate, sandvișuri sau ca garnitură la mesele principale. Un mod simplu de a adăuga un element sănătos la dieta ta.
Ingrediente
- 1 kg dovlecei
- 2 l apă
- 75 g sare
- 1 bec usturoi
Ultimele broșuri
Procedura
Taie dovlecelul în felii de aproximativ 1 cm. Curăță usturoiul și taie-l în felii.
Adăugați dovlecelul, apa, sarea și usturoiul într-o oală mare. Aduceți la fierbere, amestecând pentru a dizolva sarea.
Reduce focul la mediu-scăzut și gătește timp de 2 minute.
Scoateți dovlecelul din oala cu clești și puneți-l în borcan pentru murare. Acoperiți dovlecelul cu saramură fierbinte.
Lasă borcanul timp de 24 de ore la temperatura camerei. După acest timp, păstrează-l în frigider.
Oferiți-l ca un adaos la mese sau ca o gustare. Poftă bună!