Sursa :: photosimysia from Getty Images
Fursecuri de Crăciun cu scorțișoară
Prăjiturele delicioase de Crăciun cu scorțișoară, făcute din aluat crocant de unt.
Ingrediente
- 275 g Făină simplă
- 1 ro Praf de copt
- 2 Articolul scorțișoară măcinată
- 120 g Zahăr
- 1 bucată ou
- 125 g unt moale
- 2 ro miere
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie de copt.
Într-un castron, se amestecă praful de copt, făina, scorțișoara, zahărul și un vârf de cuțit de sare.
Se adaugă oul, untul moale și mierea.
Se lucrează aluatul. Dacă vi se pare prea lipicios, mai adăugați puțină făină. Am găsit că cel mai bine este să las aluatul să se odihnească timp de 15 minute, este mai ușor de lucrat atunci.
Se întinde aluatul pe o planșetă presărată cu făină până la o grosime de aproximativ 0,5 cm.
Folosind o formă de tăiat fursecuri, se taie fursecurile și se așază pe o foaie de copt cu hârtie pergament.
Coaceți timp de aproximativ 10 minute, până când fursecurile încep să devină aurii.
După ce s-au răcit, le puteți presăra cu zahăr pudră sau glazură după gust, dar tot sunt minunate.