Sursa :: Petroos from Getty Images
Gem de cireșe
Gem de cireșe, pentru a-l pregăti, veți avea nevoie de cireșe proaspete, zahăr și suc de lămâie. Acest gem aromat și dulce este excelent pentru copt, pentru pregătirea deserturilor sau pur și simplu pentru a fi uns pe toast-ul de dimineață.
Ingrediente
- 1 kg Cireșe
- 800 g zahăr
- 2 Articolul suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Îndepărtați codițele și cojile de la cireșe și puneți-le în oală.
Adăugați zahăr și sucul de lămâie și dați în clocot sub capac.
Când amestecul din oală începe să fiarbă, reduceți căldura și lăsați-l să fiarbă încă 30 de minute până la o oră, până când obțineți consistența dorită. Gătitul prea lung vă va oferi o gem mai tare.
Geléul finisat poate fi turnat în borcane sterilizate. Sigilați și lăsați-l să se răcească.
Depozitați gemul în frigider după deschidere. Nedeschis poate dura câteva luni.