Sursa :: Natalikaevsti from Getty Images
Gem de mure și mere
Aceasta este o rețetă care funcționează în mod fiabil în fiecare an când vine timpul să culegem mure și mere. Gustul acestui gem este o adevărată răcoritoare pentru zilele de iarnă.
Ingrediente
- 1 kg Aronia
- 1 kg Mere
- 11⁄2 kg Zahăr
- 1 sticlă Ape
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală bine murele și merele, se îndepărtează tulpinile și cuiburile de semințe de pe mere. Vă sfătuiesc să folosiți un aragaz lent pentru a înmuia fructele - face întregul proces mult mai ușor.
Se taie merele în bucăți mici, împreună cu coaja (aceasta adaugă o aromă minunată gemului).
Se pun afinele și merele într-o oală mare, se adaugă apă și se fierb la foc mediu până când fructele se înmoaie și se formează o pulpă.
După ce fructele sunt moi, se adaugă zahărul. Se amestecă totul și se mai fierbe încă aproximativ 2 ore, până când amestecul începe să se îngroașe. Întotdeauna recomand să amestecați constant pentru ca dulceața să nu se ardă pe fundul vasului.
Se aduce la fierbere și se fierbe până când gemul începe să se îngroașe. Opriți focul și transferați gemul, încă fierbinte, în borcane și închideți-le ermetic.