Sursa :: Pixabay: JESHOOTS-com
Gem de prune
Gemul de prune este un supliment excelent pentru produsele de panificație de dimineață și deserturi. Cu această rețetă, îl veți putea prepara simplu și rapid în confortul casei dvs.
Ingrediente
- 1 kg Prune
- 0.7 kg zahăr
- aromă de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați prunele de sâmburi: Tăiați fiecare prună pe jumătate și scoateți-i sâmburele. Apoi tăiați jumătățile de prune în bucăți mai mici.
Prunele și zahărul se pun într-o tigaie mare sau o oală. Amestecați și lăsați să acționeze aproximativ 15 minute, până când prunele încep să sepe sucul. Apoi aduceți totul la fierbere și fierbeți timp de 60-90 de minute, până când amestecul se îngroașă la consistența gemului. În timpul fierberii, amestecați regulat pentru a preveni arderea gemului.
Turnați gemul gata în borcane sterilizate. Închideți borcanele și lăsați-le să se răcească.