PUBLICITATE

Lasagne cu dovlecei

Sezonul dovleceilor este în plină desfășurare și aceste lasagne excelente cu dovlecei, cu sos bolognese de carne și beșamel, sunt perfecte pentru a folosi dovleceii din grădinile noastre într-un mod de calitate.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 3 dovlecei Adăugat la
  • 2 ro unt Adăugat la
  • 1 ro făină simplă specială Adăugat la
  • 200 ml lapte Adăugat la
  • 1 The Onion Adăugat la
  • 2 morcovi Adăugat la
  • 500 g carne tocată Adăugat la
  • 4 Jneapăne Adăugat la
  • 2 frunză de dafin Adăugat la
  • 1 usturoi Adăugat la
  • 190 g piure de roșii Adăugat la
  • 1 l bulion de legume sau bulion Adăugat la
  • 1 mozzarella Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • piper negru măcinat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Curățăm dovlecii și îi tăiem în fâșii lungi folosind un răzuitor.

2. Pasul

Topim untul într-o oală, adăugăm făină și când se combină și amestecul se îngroașă, adăugăm treptat lapte până când se formează un sos neted.

3. Pasul

Condimentăm sosul, îl condimentăm și îl dăm la o parte.

4. Pasul

Pe tigaia încinsă cu ulei, călim ceapa până devine transparentă.

5. Pasul

Adăugăm morcovul tăiat cubulețe sau răzuit și carnea tocată și călim până când carnea nu mai este roz.

6. Pasul

La mâncare adăugăm pasta de roșii și turnăm o parte din supă.

7. Pasul

Adăugăm afine și frunza de dafin și lăsăm să fiarbă, tot adăugăm supă până când nu mai avem.

8. Pasul

Când sosul este redus, scoatem afinele și frunza de dafin, adăugăm sare, piper și usturoi zdrobit.

9. Pasul

În tavă straturi parte din felii de dovlecel, care o vom unge cu sos bechamel și apoi cu alt sos cu carne și acoperim cu un alt strat de dovlecel. Vom proceda astfel până când folosim tot sosul și dovlecelul.

10. Pasul

Punem bucăți de mozzarella la suprafață și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute (până când mozzarella se coace).

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou