Lasagne cu dovlecei
Sezonul dovleceilor este în plină desfășurare și aceste lasagne excelente cu dovlecei, cu sos bolognese de carne și beșamel, sunt perfecte pentru a folosi dovleceii din grădinile noastre într-un mod de calitate.
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 2 ro unt
- 1 ro făină simplă specială
- 200 ml lapte
- 1 The Onion
- 2 morcovi
- 500 g carne tocată
- 4 Jneapăne
- 2 frunză de dafin
- 1 usturoi
- 190 g piure de roșii
- 1 l bulion de legume sau bulion
- 1 mozzarella
- sare
- piper negru măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Curățăm dovlecii și îi tăiem în fâșii lungi folosind un răzuitor.
Topim untul într-o oală, adăugăm făină și când se combină și amestecul se îngroașă, adăugăm treptat lapte până când se formează un sos neted.
Condimentăm sosul, îl condimentăm și îl dăm la o parte.
Pe tigaia încinsă cu ulei, călim ceapa până devine transparentă.
Adăugăm morcovul tăiat cubulețe sau răzuit și carnea tocată și călim până când carnea nu mai este roz.
La mâncare adăugăm pasta de roșii și turnăm o parte din supă.
Adăugăm afine și frunza de dafin și lăsăm să fiarbă, tot adăugăm supă până când nu mai avem.
Când sosul este redus, scoatem afinele și frunza de dafin, adăugăm sare, piper și usturoi zdrobit.
În tavă straturi parte din felii de dovlecel, care o vom unge cu sos bechamel și apoi cu alt sos cu carne și acoperim cu un alt strat de dovlecel. Vom proceda astfel până când folosim tot sosul și dovlecelul.
Punem bucăți de mozzarella la suprafață și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute (până când mozzarella se coace).