Sursa :: lauraag via iStockPhotos
Legume de praz în stilul bunicii
Această rețetă mi-a fost transmisă de iubita mea bunică. Ea pregătea întotdeauna legumele cu praz cu multă dragoste și devotament. Încă îmi amintesc aroma deosebită care plutea prin casă atunci când era în bucătărie și pregătea acest fel de mâncare delicioasă. De-a lungul anilor am perfecționat rețeta și este în continuare una dintre preferatele mele.
Ingrediente
- 1 kg Praz (Leek)
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 150 g unt
- 1 l bulion de legume
- 200 ml Cremă
- Sare, piper și nucșoară
- Opțional: cubulețe de bacon sau șuncă pentru ne-vegetarieni
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de legume cu praz, mai întâi se spală și se curăță bine prazul. Vă recomand să tăiați frunzele de culoare verde închis, deoarece pot fi puțin dure. Apoi, tăiați restul de praz în inele.
Se taie mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Un cuțit ascuțit este indispensabil aici pentru a face treaba mai ușoară.
În etapa următoare, încălzesc untul într-o tigaie mare și apoi adaug ceapa și usturoiul. Ar trebui să le prăjiți timp de aproximativ 5 minute, până când acestea sunt moi și fragede.
Acum adaug prazul în tigaie și îl las să se prăjească timp de aproximativ 10 minute. Este important ca acesta să fie bine acoperit de unt pentru a dezvolta toată aroma.
Apoi, torn în cratiță stocul de legume și las totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. În acest timp, prazul devine frumos și moale și absoarbe aroma bulionului.
La final, amestec smântâna și asezonez legumele cu sare, piper și nucșoară. Pentru cei care nu sunt vegetarieni, puteți adăuga bacon sau șuncă. Amestec totul bine și mai fierb la foc mic încă 5 minute.
Voilà, legumele cu praz sunt gata de servit! Are un gust minunat ca garnitură cu carne sau pește și, bineînțeles, cu cartofi.