Lokše cu mac și gem de prune
Sugestia mea pentru prânz sau pentru un dulce final
Ingrediente
- 700 g Cartofi
- Pinch Unelte
- 250 g făină albă
- 1 Ou
- Unt pentru uns
- 200 g gem de prune
- 100 g semințe de mac măcinate
- zahăr Pudră după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Cartofii îi fierbem în coajă, îi curățăm și îi lăsăm să se răcească. Îi dăm pe răzătoare și adăugăm oul, un vârf de sare și treptat, făină fină. Frământăm un aluat neted și non-aderent. Ne străduim să lucrăm rapid cu aluatul, deoarece cartofii pot elibera apă. În caz de nevoie, adăugăm mai multă făină.
Adesea le răsturnăm pe o placă înfăinată. Facem un sul din aluat, pe care îl tăiem în bucăți egale. Fiecare piesă o întindem într-un cerc și o coacem pe o tigaie uscată pe ambele părți. Ungeți cu unt topit. Amestecați gemul de prune cu nucile de mac și cu zahărul pudră, dacă este necesar, putem adăuga puțină apă fiartă dacă ne pare că umplutura este prea groasă.
Umplem clătitelor și ne bucurăm.
Poftă bună 💜