PUBLICITATE
Lokše cu mac și gem de prune

Lokše cu mac și gem de prune

Sugestia mea pentru prânz sau pentru un dulce final

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 700 g Cartofi Adăugat la
  • Pinch Unelte Adăugat la
  • 250 g făină albă Adăugat la
  • 1 Ou Adăugat la
  • Unt pentru uns Adăugat la
  • 200 g gem de prune Adăugat la
  • 100 g semințe de mac măcinate Adăugat la
  • zahăr Pudră după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Cartofii îi fierbem în coajă, îi curățăm și îi lăsăm să se răcească. Îi dăm pe răzătoare și adăugăm oul, un vârf de sare și treptat, făină fină. Frământăm un aluat neted și non-aderent. Ne străduim să lucrăm rapid cu aluatul, deoarece cartofii pot elibera apă. În caz de nevoie, adăugăm mai multă făină.

2. Pasul

Adesea le răsturnăm pe o placă înfăinată. Facem un sul din aluat, pe care îl tăiem în bucăți egale. Fiecare piesă o întindem într-un cerc și o coacem pe o tigaie uscată pe ambele părți. Ungeți cu unt topit. Amestecați gemul de prune cu nucile de mac și cu zahărul pudră, dacă este necesar, putem adăuga puțină apă fiartă dacă ne pare că umplutura este prea groasă.

3. Pasul

Umplem clătitelor și ne bucurăm.

4. Pasul

Poftă bună 💜

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou