PUBLICITATE

Sursa :: vaaseenaa for iStockPhotos

Macaroane cu brânză de casă

Aceasta este o rețetă preferată din copilăria mea, pe care o fac adesea pentru prieteni și familie. Combinația dintre sosul cremos de brânză și macaroanele fragede conferă acestui fel de mâncare profunzime și o deliciozitate plină de savoare. După ani de experiență în prepararea acestei mâncăruri savuroase, am învățat câteva sfaturi și trucuri utile care fac din ea un succes garantat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 250 Gram noduli mici Adăugat la
  • 2 Lingură de masă unt Adăugat la
  • 2 Lingură de masă făină autogresată Adăugat la
  • 500 ml lapte Adăugat la
  • 200 Gram Brânză Cheddar Adăugat la
  • 50 Gram Brânză parmezan, rasă Adăugat la
  • Sare și piper, după gust Adăugat la
  • 12 Lingură de ceai Paprika pulbere Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti rețeta de macaroane cu brânză, gătiți macaroanele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dar aveți grijă să nu-i gătiți prea moi, trebuie să aibă încă mușcătură, deoarece vor fi coapte la cuptor mai târziu.

2. Pasul

În timp ce macaroanele se gătesc, puteți începe să preparați sosul de brânză. Topiți untul într-o tigaie. Acum adăugați făina și amestecați bine până când se formează o pastă. Această tehnică se numește roux și este o modalitate excelentă de a obține un sos gros.

3. Pasul

Acum adăugați încet laptele, puțin câte puțin, amestecând constant pentru a evita formarea de cocoloașe. Odată ce amestecul este omogen, dați focul la mediu și aduceți sosul la fierbere. Acesta ar trebui să se îngroașe pe măsură ce fierbe.

4. Pasul

Acum puteți adăuga brânza. Vă recomand să păstrați întotdeauna o cantitate mică de brânză pentru suprafață. Amestecați cașcavalul și parmezanul până când brânza s-a topit și sosul este omogen. Asezonați după gust cu sare, piper și paprika.

5. Pasul

Scurgeți macaroanele și adăugați-le în tigaia cu sosul de brânză. Se amestecă bine până când toate macaroanele sunt acoperite de sos.

6. Pasul

Puneți macaroanele într-o tavă de cuptor și presărați-le cu restul de brânză. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 20 de minute, până când brânza devine aurie și bolborosește.

7. Pasul

Opțional, se presară macaroanele cu brânză cu pătrunjel.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou