PUBLICITATE
Sursa :: Pixabay: silviarita
Marmeladă de citrice
Un delicios strat care transformă citrice într-o marmeladă dulce și ușor amară. Perfect de întins pe o felie de pâine prăjită sau de folosit ca umplutură pentru deserturi.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 2 kg lămâie
- 1 kg zahăr
- 1 l apă
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
120 min.
1. Pasul
Taie citrice la jumătate și scoate semințele. Taie pulpa în bucăți mici.
2. Pasul
Într-o oală mare, aduceți apa la fierbere. Adăugați portocalele și lăsați să fiarbă timp de 1 oră.
3. Pasul
Îndepărtează citrice din apă și pune-i deoparte.
4. Pasul
Adaugă zahărul la apă și fierbe până când zahărul s-a dizolvat complet.
5. Pasul
Adauga citrice la siropul de zahar si lasa sa fiarba pentru inca o ora, sau pana cand gemul a atins consistenta dorita.
6. Pasul
Lăsați gemul să se răcească înainte de a-l pune în borcane de sticlă sterilizate.