Sursa :: Hans from Pixabay
Orez copt în cuptor
Orezul este prăjit lent, ceea ce îi conferă un gust specific delicios și o frumoasă culoare aurie. Prepararea este foarte simplă, iar rezultatul este întotdeauna excelent.
Ingrediente
- 200 g Orez (de preferință basmati)
- 500 ml Bulion de vită
- 1 The Onion
- 2 Cuișoare Usturoi
- 2 Linguri Unt
- Brânză rasă după gust
- Ierburi proaspete (pătrunjel, coriandru)
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Porniți cuptorul la 180°C. În timp ce așteptați temperatura potrivită, pregătiți orezul. Vă recomand să folosiți orez basmati pentru boabele sale lungi și conținutul scăzut de amidon, care împiedică orezul să se lipească.
Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se prăjesc într-o tigaie în unt până când capătă o culoare aurie. Adăugați orezul și prăjiți-l scurt împreună cu ceapa și usturoiul. Nu gătiți prea mult orezul, acesta va căpăta doar o culoare ușor sticloasă.
Se transferă amestecul într-o tavă de copt și se adaugă bulionul de vită. Se asezonează cu sare și piper după gust.
Se acoperă vasul și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute.