Sursa :: Photosiber from Getty Images
Ouă fierte moi
Pregătesc în mod regulat ouă fierte moi pentru micul dejun, mai ales în weekend, când pur și simplu e timpul să ne bucurăm puțin. Este o modalitate excelentă de a începe ziua cu ceva rapid, vioi și delicios. În plus, este un fel de mâncare care oferă multe opțiuni - îl puteți servi cu pâine prăjită, ierburi proaspete sau chiar cu avocado.
Ingrediente
- 4 bucată ou
Ultimele broșuri
Procedura
Lăsați ouăle să se aclimatizeze mai întâi la temperatura camerei, deoarece ouăle reci se pot sparge ușor în apă clocotită.
Se toarnă un strat suficient de apă într-un vas mare, astfel încât ouăle să fie complet scufundate în ea.
Aduceți apa la fierbere. Odată ce apa clocotește, reduceți focul la mediu și puneți cu grijă ouăle.
Folosiți un ac pentru a face o gaură în vârful oului, pentru a reduce riscul de spargere a cojii.
Fierbeți ouăle exact 5 minute pentru un gălbenuș lichid, iar dacă preferați un gălbenuș semi-fluid, fierbeți ouăle timp de 7 minute.
Când timpul a expirat, scoateți imediat ouăle și puneți-le în apă rece pentru a se răci rapid și a opri gătirea ulterioară.