PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: SporiZecov

Paste cremoase de pui cu lămâie și sparanghel

Aceste paste delicioase cu pui și sparanghel sunt un favorit al familiei pe care îl fac din nou și din nou. Combinația dintre sparanghelul proaspăt, puiul fraged și sosul cremos creează un contrast încântător de texturi și arome.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 Piept de pui dezosat și fără piele Adăugat la
  • Sare și piper pentru asezonare Adăugat la
  • 1 Volum De sparanghel proaspăt, curățat și tăiat în bucăți de 3,5 cm Adăugat la
  • 1 lb De paste (aș sugera Penne sau Fettuccine) Adăugat la
  • 2 tbls de ulei de măsline Adăugat la
  • 1 Ceapă mică, tocată mărunt Adăugat la
  • 3 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
  • 1 ceașcă de smântână Adăugat la
  • 12 ceașcă De brânză parmezan rasă Adăugat la
  • Coaja și sucul de la o lămâie Adăugat la
  • 12 ceașcă De busuioc proaspăt, tăiat în formă de chiffonade Adăugat la
  • Brânză parmezan și piper negru proaspăt pentru garnitură Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Începeți prin a condimenta piepturile de pui cu sare și piper. Din experiența mea, o bună asezonare a puiului asigură un rezultat aromat.

2. Pasul

Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare și se adaugă pieptul de pui. Gătiți până când se rumenesc frumos pe ambele părți și sunt bine pătrunse, aproximativ 8 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime. Dați puiul deoparte și lăsați-l să se odihnească.

3. Pasul

În aceeași tigaie se adaugă restul de ulei cu ceapa tocată mărunt. Se sotează până când ceapa devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul tocat mărunt și se continuă să se soteze încă un minut.

4. Pasul

Acum adăugați sparanghelul în tigaie. Îmi place prospețimea și crocantul sparanghelului puțin insuficient gătit, așa că vă sugerez să-l gătiți timp de aproximativ 4-5 minute la foc mediu. Dacă preferați sparanghelul mai moale, îl puteți găti un pic mai mult.

5. Pasul

În timp ce sotezi legumele, începe să fierbi pastele. Nu uitați să sărați apa în care fierbeți pastele, este singura șansă de a aromatiza pastele în sine. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar gustați întotdeauna o bucată înainte de a le scurge pentru a vă asigura că sunt gătite pe gustul dvs.

6. Pasul

Când pastele sunt fierte, scurgeți-le și rezervați o parte din apa în care au fiert.

7. Pasul

Adăugați smântâna, parmezanul ras, coaja și sucul de lămâie în tigaia cu sparanghelul. Se amestecă până când totul se combină frumos pentru a crea un sos cremos. Dacă sosul devine prea gros, folosiți apa rezervată pentru paste pentru a-l subția un pic.

8. Pasul

Tăiați puiul odihnit în fâșii și adăugați-le din nou în tigaie, amestecând pentru a le combina și a reîncălzi puiul.

9. Pasul

Acum adăugați pastele fierte și busuiocul proaspăt în tigaie. Amestecați ușor totul până când totul este acoperit de sosul cremos.

10. Pasul

Gustați și ajustați asezonarea dacă este necesar.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou