Sursa :: Pixabay: SporiZecov
Paste cremoase de pui cu lămâie și sparanghel
Aceste paste delicioase cu pui și sparanghel sunt un favorit al familiei pe care îl fac din nou și din nou. Combinația dintre sparanghelul proaspăt, puiul fraged și sosul cremos creează un contrast încântător de texturi și arome.
Ingrediente
- 2 Piept de pui dezosat și fără piele
- Sare și piper pentru asezonare
- 1 Volum De sparanghel proaspăt, curățat și tăiat în bucăți de 3,5 cm
- 1 lb De paste (aș sugera Penne sau Fettuccine)
- 2 tbls de ulei de măsline
- 1 Ceapă mică, tocată mărunt
- 3 cuișoare De usturoi, tocat mărunt
- 1 ceașcă de smântână
- 1⁄2 ceașcă De brânză parmezan rasă
- Coaja și sucul de la o lămâie
- 1⁄2 ceașcă De busuioc proaspăt, tăiat în formă de chiffonade
- Brânză parmezan și piper negru proaspăt pentru garnitură
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a condimenta piepturile de pui cu sare și piper. Din experiența mea, o bună asezonare a puiului asigură un rezultat aromat.
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare și se adaugă pieptul de pui. Gătiți până când se rumenesc frumos pe ambele părți și sunt bine pătrunse, aproximativ 8 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime. Dați puiul deoparte și lăsați-l să se odihnească.
În aceeași tigaie se adaugă restul de ulei cu ceapa tocată mărunt. Se sotează până când ceapa devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul tocat mărunt și se continuă să se soteze încă un minut.
Acum adăugați sparanghelul în tigaie. Îmi place prospețimea și crocantul sparanghelului puțin insuficient gătit, așa că vă sugerez să-l gătiți timp de aproximativ 4-5 minute la foc mediu. Dacă preferați sparanghelul mai moale, îl puteți găti un pic mai mult.
În timp ce sotezi legumele, începe să fierbi pastele. Nu uitați să sărați apa în care fierbeți pastele, este singura șansă de a aromatiza pastele în sine. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar gustați întotdeauna o bucată înainte de a le scurge pentru a vă asigura că sunt gătite pe gustul dvs.
Când pastele sunt fierte, scurgeți-le și rezervați o parte din apa în care au fiert.
Adăugați smântâna, parmezanul ras, coaja și sucul de lămâie în tigaia cu sparanghelul. Se amestecă până când totul se combină frumos pentru a crea un sos cremos. Dacă sosul devine prea gros, folosiți apa rezervată pentru paste pentru a-l subția un pic.
Tăiați puiul odihnit în fâșii și adăugați-le din nou în tigaie, amestecând pentru a le combina și a reîncălzi puiul.
Acum adăugați pastele fierte și busuiocul proaspăt în tigaie. Amestecați ușor totul până când totul este acoperit de sosul cremos.
Gustați și ajustați asezonarea dacă este necesar.