Sursa :: rimmabondarenko from Canva
Paste de casă
O rețetă excelentă și încercată pentru paste de casă.
Ingrediente
- 2 ochelari Făinuri
- 2 buc Ouă mari
- 1⁄4 ochelari Apă caldă
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Pe o suprafață mare și plană, se presară făină, se formează o movilă cu ea și se face o gaură în centru.
Se sparg ouăle în gaura din făină și se adaugă un vârf de cuțit de sare. Începeți să amestecați încet ouăle în făină, adăugând treptat apa caldă. Sfat: aceasta este etapa în care trebuie să lucrați cu atenție pentru a nu vărsa ouăle și apa pe blat.
Se frământă treptat aluatul până când devine neted și elastic. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. Când aluatul este gata, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l deoparte pentru aproximativ 20 de minute. Sfat: Dacă aluatul este prea uscat, adăugați mai multă apă. Dacă aluatul este prea umed, adăugați mai multă făină.
După 20 de minute, împărțiți aluatul în porții. Întindeți fiecare porție într-o foaie subțire.
Se taie feliile de aluat pregătite în fâșii subțiri, folosind un cuțit sau o mașină specială pentru paste. Întindeți pastele finite pe o suprafață plană și lăsați-le să se usuce.
Aruncați pastele finite în apă clocotită cu sare și fierbeți-le timp de 2-3 minute, până când sunt al dente.