PUBLICITATE
Pate de rață
Pate delicios și casnic
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 1 The Onion
- 100 g Ulei
- 50 g Bacon englezesc
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 Lingura Ciuperci uscate
- 500 g Puteți avea și ficat de pui
- 150 ml Vin rosu sec
- Proaspăt Sau cimbru uscat
- piper negru proaspăt măcinat
- sare după gust
- k La depunere
- 3 baghetă
- proaspăt mure
- Gem de coacăze negre
- Afine
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
30 min.
Tăiați baconul și ceapa mărunt, prăjiți în unt până se aurizează, scoateți și lăsați grăsimea în oală și prăjiți în ea ciupercile uscate și usturoiul tocate mărunt timp de câteva minute și prăjiți rapid ficatul și adăugați vinul. Când a evaporat aproape toată, punem înapoi în oală o parte din baconul și ceapa (lăsăm o parte pentru decor), oprim focul și mixăm până obținem o pastă omogenă. Servim pe o baghetă prăjită, ungem pateul și punem deasupra un strop de gem și câteva boabe de mure, apoi presărăm baconul prăjit și ceapa pe care am păstrat-o deoparte. (Nu vă fie frică de combinația dintre gustul de gem și pate. Se potrivesc perfect. Poftă bună)