Sursa :: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Piept de porc pe ciuperci
Pentru această rețetă, aștept întotdeauna cu nerăbdare momentul în care prăjesc pieptul de porc până când devine auriu și apoi torn sosul parfumat de ciuperci peste el.
Ingrediente
- 800 g Piept de porc
- 300 g Ciuperci
- 1 The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 200 ml Cremă de gătit
- Sare, piper negru
- Mărgăritar
- ulei pentru prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați, sărați și piperați pieptul de porc. Apoi se prăjește pe toate părțile într-o tigaie în ulei. Apoi se transferă într-o tavă de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 1 oră. Atenție, pieptul de porc trebuie să fie fraged.
În timp ce carnea se coace, se pregătește sosul de ciuperci. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se călesc într-o tigaie în ulei, se adaugă ciupercile tăiate felii, sărate și condimentate. Când ciupercile sunt ușor îngălbenite, adăugați smântâna de gătit. Personal, recomand să lăsați sosul să fiarbă puțin pentru a permite tuturor aromelor să se combine.
Se taie carnea finită în felii și se servește cu sos de ciuperci.