Sursa :: Pixabay: falovelykids
Piept de pui cu brânză și smântână
Acest piept de pui cu brânză și smântână este unul dintre preparatele mele preferate în orice zi a săptămânii. L-am făcut de nenumărate ori și cred că este pur și simplu genial. Cel mai grozav lucru la el este că se prepară rapid, ingredientele sunt simple și ușor de obținut. Întotdeauna iese delicios și familia mea îl adoră.
Ingrediente
- 4 db piept de pui
- 250 ml smântână acră
- 200 g brânză rasă
- sare
- piper
- ulei de măsline
- Pătrunjel
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, sărați și piperați pieptul de pui folosind una dintre tehnicile de condimentare preferate. Personal, eu îi clătesc întotdeauna în apă înainte de a-i săra și pipera, pentru ca sarea și piperul să se lipească mai bine de ei.
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă pieptul de pui. Prăjiți-le la foc mediu pe ambele părți până când devin aurii. Este important să nu se gătească prea mult, altfel carnea va fi uscată.
În timp ce carnea se gătește, amestecați smântâna și brânza rasă într-un bol. Întotdeauna mai adaug aici puțină sare și piper pentru a-i da mai mult caracter.
Când ambele părți ale pieptului de pui sunt bine fierte, se acoperă cu amestecul de smântână și brânză. De obicei, folosesc o lingură pentru a întinde amestecul peste pui pentru a-l distribui uniform.
Puneți tava în cuptor și coaceți la 200 de grade timp de 15 minute sau până când brânza este frumos și aurie.
Serviți pieptul de pui cu un praf de pătrunjel proaspăt tocat. De obicei fac o garnitură de legume, dar este delicios și cu orez și paste.