Sursa :: Pixabay
Piept de pui marinat în stil grecesc autentic
Acest pui în stil grecesc este o mâncare delicioasă și sănătoasă, plină de arome apetisante. Combinația de condimente grecești, lămâie și usturoi impregnează puiul pentru o masă bogată și aromată. Combinat cu sosul sănătos și răcoritor Tzatziki, devine cu ușurință unul dintre preparatele preferate ale familiei tale.
Ingrediente
- 4 Piept de pui dezosat și fără piele
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 cuișoare Usturoi, tocat mărunt
- sucul de la o lămâie
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
- Sos tzatziki
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mare, combinați uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, sucul de lămâie, oregano uscat, busuioc uscat, cimbru uscat și sare și piper. Se amestecă bine.
Adăugați piepturile de pui în amestec și acoperiți-le bine cu marinada. Se lasă să stea timp de o oră sau, dacă este posibil, peste noapte în frigider.
Preîncălziți grătarul sau o tigaie la foc mediu, puneți puiul și gătiți-l pe fiecare parte timp de aproximativ 6-7 minute sau până când nu mai este roz în interior.
Serviți puiul la grătar cu o lingură generoasă de sos Tzatziki deasupra și savurați puiul în stil grecesc.