Sursa :: egiss from Getty Images Signature
Pike la cuptor în unt
Această rețetă de știucă prăjită în unt este una dintre preferatele mele. Am mâncat acest fel de mâncare la multe întâlniri de familie și de fiecare dată a fost un adevărat succes. Cred că și familia și prietenii dvs. o vor aprecia.
Ingrediente
- 1 bucată pike
- 150 g Unt
- 2 bucată Lămâi
- 1 bucată Țelină mare
- 4 Cuișoare Usturoi
- sare
- Piper măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
începeți prin a preîncălzi cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi ne vom pregăti știuca.
Aranjați știuca într-o tavă de copt mai adâncă și ungeți-o cu sucul de la o lămâie. Acest lucru va îndepărta orice posibil miros de pește. Se topește o bucată de unt și se amestecă cu usturoiul tocat mărunt. Ungeți cu acest unt știuca pe interior și pe exterior.
Se curăță țelina și se taie în felii subțiri. Gustul său completează perfect gustul știuletelui. Aranjați feliile de țelină pe fundul vasului de copt în jurul știucăi.
Se condimentează carnea de porc cu piper și sare și se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace timp de aproximativ 45 de minute. Ungeți știuca cu restul de unt de mai multe ori în timpul coacerii.
Se servește știuca caldă, ornată cu felii de lămâie de la a doua lămâie.