Sursa :: MSPhotographic from Getty Images
Piure de cartofi cu carne
Rețetă pentru un piure de cartofi ușor și gustos cu carne de curcan, pe care îl ai pe masă într-o oră.
Ingrediente
- 4 Turcia Sâni
- 1 kg Cartof
- 1 ceașcă Lapte
- 4 linguri Unt
- Sare, piper negru
- 2 cuișoare Usturoi
- 150 ml Cremă de gătit
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală și se decojesc cartofii, se taie în bucăți mai mici și se pun într-o oală cu apă. Adăugați puțină sare în apă și fierbeți până când cartofii sunt moi.
Se curăță picioarele de curcan și se taie în bucăți mai mici. Se topește untul într-o tigaie și se adaugă carnea tocată. Se rumenește la foc mediu până când devine aurie. Carnea trebuie să fie bine făcută, deoarece aceasta dă o aromă excelentă preparatului.
Apoi se adaugă ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Se asezonează cu sare și piper. Adăugați puțină apă și fierbeți la foc mic, sub un capac, timp de aproximativ 20 de minute.
Când cartofii sunt moi, se scurge apa și se adaugă laptele, untul și smântâna de gătit și se pasează cartofii.