PUBLICITATE
Sursa :: J-Roman from Getty Images Signature
Plăcintă cu cartofi dulci
O plăcintă de cartofi dulci sau o plăcintă de cartofi dulci, pe care o ador.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
8
Aluat:
- 120 g Unt
- 1 cană Făină simplă
- Apă, după caz
Umplutură:
- 2 bucată Cartofi dulci
- 2 bucată ouă
- 120 g Zahăr din trestie
- 1 cană Lapte
- 2 linguri Ulei de nucă de cocos
- 2 linguri Amidon de porumb
- scorțișoară măcinată
- nucșoară măcinată
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
Se curăță și se taie în cubulețe cartofii dulci.
2. Pasul
Fierbeți-le în apă pentru a le înmuia.
3. Pasul
Între timp, pregătiți aluatul. Într-un castron, se face un aluat cu făină, unt și puțină apă, adăugând la nevoie, și se lasă să se odihnească la frigider cel puțin o oră.
4. Pasul
Se amestecă cartofii dulci fierți cu laptele, amidonul de porumb, ouăle, uleiul și condimentele.
5. Pasul
Întindeți aluatul și puneți-l într-o formă de copt pe care ați uns-o în prealabil cu unt. Nu uitați să înțepați aluatul cu o furculiță.
6. Pasul
Se întinde amestecul de cartofi dulci pe aluat și se coace prăjitura în cuptor la 180 °C timp de aproximativ 30-40 de minute.