PUBLICITATE

Sursa :: manyakotic from Getty Images

Plăcintă de mere delicioasă

Această plăcintă cu mere este unul dintre deserturile mele preferate pe care le-am făcut vreodată. Am moștenit rețeta de la bunica mea și, de-a lungul anilor, am cercetat-o și am modificat-o până când am ajuns la acest rezultat - o plăcintă perfect dulce și aromată, plină de aromă de mere și scorțișoară.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 4 bucată Mere mari Adăugat la
  • 225 g Făină netedă Adăugat la
  • 225 g zahăr pudră Adăugat la
  • 225 g Unt Adăugat la
  • 4 bucată ou mare Adăugat la
  • 1 Linguri Scorțișoară Adăugat la
  • 1 Lingura Praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 2 Linguri Nuci tocate (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade. Pregătiți apoi o formă rotundă de tort de 26 cm, ungeți-o cu unt și presărați-o cu făină.

2. Pasul

Se curăță merele, se curăță de coajă și se taie în felii subțiri sau se dau pe răzătoare.

3. Pasul

Se amestecă într-un bol făina, zahărul, scorțișoara, praful de copt și un praf de sare. Eu folosesc adesea scorțișoară cu nucă dacă o am la îndemână.

4. Pasul

Într-un alt castron, se bate untul cu ouăle până devine cremos și apoi se adaugă treptat amestecul de făină.

5. Pasul

În final, adăugați merele și nucile, dacă le folosiți, în aluat. Se amestecă ușor pentru a combina toate ingredientele.

6. Pasul

Se toarnă aluatul în forma pregătită și se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 60 de minute.

7. Pasul

Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din formă. Apoi presărați-o cu zahăr.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou