Sursa :: Canva
Prăjitura Mușuroi de cârtiță, rețetă pas cu pas
Prăjitura Mușuroi de cârtiță este alegerea perfectă pentru orice ocazie specială. Această prajitură este ca un tort, cu un aspect neobișnuit care va atrage privirile tuturor. Este rapid de făcut și foarte gustoasă.
Ingrediente
- 4 ou
- 180 g zahăr
- 125 g unt nesărat
- 3 lingurițe zahăr vanilat
- 50 g făină
- 20 g pudră de cacao neîndulcită
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g migdale măcinate
- 110 g fulgi de ciocolată
- 600 g frișcă bătută
- 3 lingurițe stabilizator pentru frișcă
- 2 banane
- lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180° și tapetați o tavă cu hârtie pergament.
Separați ouăle și puneți-le pe cele cu gălbenușuri deoparte. Bateți albușurile cu o parte din zahăr până când se întărește compoziția.
Amestecați untul cu o parte din zahăr și zahărul vanilat până când devine spumos.
Încetul cu încetul, adăugați gălbenușurile.
Amestecați făina, pudra de cacao, praful de copt și migdalele măcinate până când se formează un aluat omogen.
Încorporați albușurile bătute și adăugați o parte din ciocolata rasă.
Transferați aluatul în formă și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aprox. 30 min. Lăsați blatul să se răcească complet.
După ce s-a răcit blatul, tăiați capacul și îndepărtați cu grijă miezul, păstrând o margine și bază de aproximativ 2 cm.
Fărâmițați miezul scos cu lingura într-un bol.
Bateți frișca cu stabilizatorul de frișcă, zahărul vanilat și restul de zahăr până când se întărește.
Încorporați restul de ciocolată rasă.
Decojiți bananele, tăiați-le pe lungime în două și stropiți-le cu suc de lămâie. Distribuiți bananele feliate pe baza de tort scobită și întindeți deasupra frișca bătută.
Decorați tortul cu miezul pe care l-ați păstrat.
Lăsați prăjitura să se răcească în frigider cel puțin 1 h.