Pui în sos de smântână
Deliciosul pui în sos cremos de smântână, perfect pentru o masă în familie. Prepararea este simplă, iar rezultatul final cu siguranță va încânta toți iubitorii de carne. Sosul de smântână dă puiului o notă de finețe și un gust rafinat.
Ingrediente
Pui
- 500 g pui
- 1 Linguriță sare și piper
Sos de smântână
- 200 ml Smântână 18%
- 1 sticlă Bulion de pasăre
- 1 lingură făină
- 2 linguri unt
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătește puiul: taie puiul și condimentează-l cu sare și piper.
Încălziți într-o tigaie 1 lingură de unt și prăjiți puiul până se auriu pe ambele părți. Dați deoparte.
Pe aceeași tigaie, topiți restul de unt, adăugați făină și amestecați până când se formează o masă netedă. Adăugați treptat bulionul, amestecând în continuare.
Când sosul începe să se îngroașe, adăugați smântână și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Condimentați după gust.
Adaugă puiul la sos și gătește încă 10 minute. Servește cu garniturile tale preferate.