PUBLICITATE

Sursa :: ninafirsova from Canva

Pui prăjit în unt

Gustos pui prăjit cu unt, pe care îl iubim cu toții.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 bucată pui întreg Adăugat la
  • 150 g Unt Adăugat la
  • 6 bucată Cartofi Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 1 cap Usturoi Adăugat la
  • 2 bucată Lămâi Adăugat la
  • 1 větvička Rosemary Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Se spală puiul, se usucă și se freacă cu sare și piper.

2. Pasul

În burta puiului se pune o căpățână întreagă de usturoi și o lămâie tăiată în sferturi. Acest lucru conferă puiului o aromă excepțională.

3. Pasul

Ungeți puiul cu unt.

4. Pasul

Tăiați cartofii și presărați-i cu condimente pentru cartofi. Puneți-i într-o tavă de copt.

5. Pasul

Feliați o lămâie și adăugați-o la pui.

6. Pasul

Se așază puiul pe o tavă de copt sau într-o tavă de prăjit și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C. La fiecare 20 de minute, se unge puiul cu grăsimea din tava de copt. Acest lucru menține puiul suculent și pielea crocantă.

7. Pasul

După o oră și jumătate, adăugați rozmarinul la pui. Aveți grijă să nu adăugați rozmarinul chiar la început, deoarece își va pierde aroma în timpul coacerii îndelungate.

8. Pasul

Coaceți încă 30 de minute sau până când puiul este auriu.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou