Sursa :: ninafirsova from Canva
Pui prăjit în unt
Gustos pui prăjit cu unt, pe care îl iubim cu toții.
Ingrediente
- 1 bucată pui întreg
- 150 g Unt
- 6 bucată Cartofi
- sare și piper după gust
- 1 cap Usturoi
- 2 bucată Lămâi
- 1 větvička Rosemary
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală puiul, se usucă și se freacă cu sare și piper.
În burta puiului se pune o căpățână întreagă de usturoi și o lămâie tăiată în sferturi. Acest lucru conferă puiului o aromă excepțională.
Ungeți puiul cu unt.
Tăiați cartofii și presărați-i cu condimente pentru cartofi. Puneți-i într-o tavă de copt.
Feliați o lămâie și adăugați-o la pui.
Se așază puiul pe o tavă de copt sau într-o tavă de prăjit și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C. La fiecare 20 de minute, se unge puiul cu grăsimea din tava de copt. Acest lucru menține puiul suculent și pielea crocantă.
După o oră și jumătate, adăugați rozmarinul la pui. Aveți grijă să nu adăugați rozmarinul chiar la început, deoarece își va pierde aroma în timpul coacerii îndelungate.
Coaceți încă 30 de minute sau până când puiul este auriu.