Ratatouille Provençal - o explozie de arome mediteraneene în farfurie!
Ratatouille îți va aduce gustul și aroma verii în bucătăria ta! Legumele proaspete, aromatice și colorate se combină într-un fel de mâncare tradițional provençal, care este sănătos, delicios și ușor de făcut.
Ingrediente
- 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
- 4 căței usturoi tocați mărunt
- 2 ardei grași tăiați cubulețe
- 1 dovlecel tăiat cubulețe
- 1 vânătă mare tăiată cubulețe
- 3 roșii mari tăiate cubulețe
- 1 linguriță sare
- 1⁄2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- 1 lingură busuioc proaspăt tocat mărunt
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți timp de 2-3 minute, până când ceapa devine translucidă.
Sursa :: Youtube
Adăugați ardeii grași și gătiți timp de 5 minute, amestecând din când în când. Adăugați dovlecelul și vânăta și mai gătiți încă 5 minute, amestecând din când în când.
Sursa :: Youtube
Adăugați roșiile, sarea și piperul și mai gătiți încă 10-15 minute, până când legumele sunt moi și suculente. Încorporați busuiocul proaspăt în amestecul de legume și mai gătiți încă 2 minute.
Sursa :: Youtube
Serviți ratatouille-ul cald sau la temperatura camerei, garnisit cu mai mult busuioc proaspăt.
Sursa :: Youtube