Sursa :: Carola Schubbel for Adobe Stock
Rețetă pentru rulouri de tort de înghețată
Această rețetă de rulouri de tort cu înghețată este atât de simplă și, de asemenea, atât de incredibil de delicioasă încât îmi place să le fac de fiecare dată. Rulourile crocante sunt un succes la orice petrecere și se fac rapid, cu puțină practică. Rulourile de tort cu înghețată pot fi umplute după dorință sau acoperite și decorate cu glazură de ciocolată și sunt potrivite și ca și conuri de înghețată.
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 200 ml lapte
- 1 Pinch sare
- ulei pentru prăjit
- Zahăr pudră pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face rulourile de tort cu înghețată, bateți ouăle într-un castron mare până devin spumoase. Din experiență, recomand să bați ouăle cel puțin 2-3 minute pentru a obține suficient volum.
Adăugați zahărul și un vârf de cuțit de sare și continuați să bateți amestecul până când devine ușor și cremos.
Se cerne făina și se amestecă în amestecul de ouă și zahăr, alternativ cu laptele. Vă recomand să adăugați făina și laptele puțin câte puțin și să amestecați bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
Se lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute. Acest pas este foarte important, deoarece conferă aluatului consistența perfectă.
Între timp, încingeți uleiul într-o tigaie sau o cratiță adâncă. Testați temperatura turnând o picătură de aluat în ulei. Dacă se ridică imediat, înseamnă că uleiul este suficient de fierbinte.
Se înmoaie un fier de prăjituri cu înghețată în ulei pentru a-l încălzi și apoi se înmoaie în aluat. Fierul încins face ca aluatul să crească imediat și îi dă forma caracteristică.
Prăjiți rulourile în ulei încins până devin aurii. Se pot întoarce cu ușurință cu un clește.
Scurgeți rulourile de tort de înghețată terminate pe hârtie de bucătărie și pudrați-le cu zahăr pudră cât sunt încă calde.