Sursa :: claudiio Doenitz from Getty Images
Risotto cu Anghinare Cremos
Risotto cu anghinare este un fel principal bogat și gustos, potrivit pentru a fi pregătit în lunile de iarnă când anghinarele sunt de sezon. Această versiune cremoasă se realizează cu parmigiano bun și o mână de nuci tocate.
Ingrediente
- 320 g Orez carnaroli
- 800 g anghinare
- 80 g Parmigiano reggiano răzuit
- 50 g nuci tocate
- 1 ceapă
- 1 lămâie
- 1 litru Supă vegetală
- 50 g unt
- 100 ml vin alb
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, pregătiți tocanita: tocați ceapa și căliți-o într-o oală cu unt.
În timp ce ceapa se prăjește, curățați anghinarele: eliminați frunzele exterioare mai dure, scurtați tulpina și tăiați în jumătate inima anghinarei. Puneți anghinarele curățate într-un castron cu apă și sucul de lămâie pentru a preveni în negrare.
Tăiați anghinarea în felii subțiri și adăugați-o la sot. Lăsați-o să gătească timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugați orezul și prăjiți-l câteva minute.
Stingeți cu vin alb și, când alcoolul a evaporat, adăugați o lingură de supă. Continuați gătirea, amestecând din când în când și adăugând mai mult supă când este necesar.
Când orezul este aproape gătit, adăugați parmezanul și nucile tocate. Ajustați de sare și piper și serviți risotto-ul cu anghinare foarte cald.