PUBLICITATE

Sursa :: claudiio Doenitz from Getty Images

Risotto cu Anghinare Cremos

Risotto cu anghinare este un fel principal bogat și gustos, potrivit pentru a fi pregătit în lunile de iarnă când anghinarele sunt de sezon. Această versiune cremoasă se realizează cu parmigiano bun și o mână de nuci tocate.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 320 g Orez carnaroli Adăugat la
  • 800 g anghinare Adăugat la
  • 80 g Parmigiano reggiano răzuit Adăugat la
  • 50 g nuci tocate Adăugat la
  • 1 ceapă Adăugat la
  • 1 lămâie Adăugat la
  • 1 litru Supă vegetală Adăugat la
  • 50 g unt Adăugat la
  • 100 ml vin alb Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

45 min.
1. Pasul

Mai întâi, pregătiți tocanita: tocați ceapa și căliți-o într-o oală cu unt.

2. Pasul

În timp ce ceapa se prăjește, curățați anghinarele: eliminați frunzele exterioare mai dure, scurtați tulpina și tăiați în jumătate inima anghinarei. Puneți anghinarele curățate într-un castron cu apă și sucul de lămâie pentru a preveni în negrare.

3. Pasul

Tăiați anghinarea în felii subțiri și adăugați-o la sot. Lăsați-o să gătească timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugați orezul și prăjiți-l câteva minute.

4. Pasul

Stingeți cu vin alb și, când alcoolul a evaporat, adăugați o lingură de supă. Continuați gătirea, amestecând din când în când și adăugând mai mult supă când este necesar.

5. Pasul

Când orezul este aproape gătit, adăugați parmezanul și nucile tocate. Ajustați de sare și piper și serviți risotto-ul cu anghinare foarte cald.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou