Sursa :: frederique wacquier from Getty Images
Risotto cu piept de pui
Rețetă de risotto cu piept de pui, potrivită pentru un prânz rapid sau o cină în timpul săptămânii lucrătoare.
Ingrediente
Acasă
- 200 g Orez arborio
- 500 g piept de pui
- 1 bucată Ceapă medie
- 2 Linguri unt
- 100 ml vin alb
Supă
- 11⁄2 l bulion de pui
Pentru grătar
- 50 g Parmezan
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătiți toate ingredientele.
Puneți supa în oală, aduceți-o la fierbere, apoi lăsați-o la foc mic ca să fie fierbinte. Orezul va fi gătit în această supă.
Se încălzește untul într-o tigaie mare, se adaugă ceapa tocată și se prăjește până se înmoaie.
Adăugați pieptul de pui tăiat în bucăți mici și prăjiți până devine aurit.
Adăugați orezul și amestecați până când orezul devine transparent și ușor prăjit.
Adăugați vinul și lăsați-l să se evapore.
Prin adăugarea lentă a supăi fierbinți în orez și amestecarea continuă, gătiți-l până când orezul aproape că se absoarbe. Apoi adăugați mai mult supă și repetați până când orezul este suculent, dar încă ferm. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute.
La final, amestecati parmezanul in risotto si serviti-l cald.