PUBLICITATE

Sursa :: frederique wacquier from Getty Images

Risotto cu piept de pui

Rețetă de risotto cu piept de pui, potrivită pentru un prânz rapid sau o cină în timpul săptămânii lucrătoare.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Acasă

  • 200 g Orez arborio Adăugat la
  • 500 g piept de pui Adăugat la
  • 1 bucată Ceapă medie Adăugat la
  • 2 Linguri unt Adăugat la
  • 100 ml vin alb Adăugat la

Supă

  • 112 l bulion de pui Adăugat la

Pentru grătar

  • 50 g Parmezan Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Pregătiți toate ingredientele.

2. Pasul

Puneți supa în oală, aduceți-o la fierbere, apoi lăsați-o la foc mic ca să fie fierbinte. Orezul va fi gătit în această supă.

3. Pasul

Se încălzește untul într-o tigaie mare, se adaugă ceapa tocată și se prăjește până se înmoaie.

4. Pasul

Adăugați pieptul de pui tăiat în bucăți mici și prăjiți până devine aurit.

5. Pasul

Adăugați orezul și amestecați până când orezul devine transparent și ușor prăjit.

6. Pasul

Adăugați vinul și lăsați-l să se evapore.

7. Pasul

Prin adăugarea lentă a supăi fierbinți în orez și amestecarea continuă, gătiți-l până când orezul aproape că se absoarbe. Apoi adăugați mai mult supă și repetați până când orezul este suculent, dar încă ferm. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute.

8. Pasul

La final, amestecati parmezanul in risotto si serviti-l cald.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou