PUBLICITATE

Sursa :: frederique wacquier from Getty Images

Risotto de ciuperci cu pui

Acesta este cel mai bun risotto de ciuperci cu pui. Ori de câte ori am chef de ceva special, dar convenabil, fac această rețetă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 300 g pui Adăugat la
  • 250 g Orez arborio Adăugat la
  • 150 g Ciuperci proaspete Adăugat la
  • 1 bucată The Onion Adăugat la
  • 2 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 l Bulion de pui Adăugat la
  • 50 g Unt Adăugat la
  • Sare și piper negru pentru asezonare Adăugat la
  • Brânză parmezan pentru presărat Adăugat la
  • Ulei de gătit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Mai întâi, se taie puiul în bucăți și se condimentează cu sare. Apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei.

2. Pasul

Când carnea este aurie, se scoate din tigaie și se dă deoparte. În aceeași tigaie, se prăjește mai întâi ceapa tăiată mărunt în pahar, apoi se adaugă usturoiul pisat și, la final, ciupercile feliate pregătite. Lăsați-le să se prăjească până când își eliberează sucul.

3. Pasul

Apoi se adaugă orezul și se amestecă.

4. Pasul

Cea mai importantă parte a preparării risotto-ului este ungerea și amestecarea regulată. Prin urmare, adăugați treptat bulionul de pui, întotdeauna doar atât cât să acopere orezul cu lichid. Se amestecă și se gătește la foc mic până când orezul a absorbit tot stocul. Acest întreg proces durează aproximativ 15-20 de minute.

5. Pasul

Când orezul este aproape gata, se pune din nou puiul în tigaie și se amestecă. Dacă risotto este prea gros, adăugați puțină apă sau bulion. La final, adăugați untul și brânza parmezan rasă. Puiul ar trebui să fie complet gata în această etapă, iar risotto-ul cu ciuperci să fie cremos și suculent.

6. Pasul

Când se servește, se mai presară puțin parmezan.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou