Sursa :: frederique wacquier from Getty Images
Risotto de ciuperci cu pui
Acesta este cel mai bun risotto de ciuperci cu pui. Ori de câte ori am chef de ceva special, dar convenabil, fac această rețetă.
Ingrediente
- 300 g pui
- 250 g Orez arborio
- 150 g Ciuperci proaspete
- 1 bucată The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 1 l Bulion de pui
- 50 g Unt
- Sare și piper negru pentru asezonare
- Brânză parmezan pentru presărat
- Ulei de gătit
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, se taie puiul în bucăți și se condimentează cu sare. Apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei.
Când carnea este aurie, se scoate din tigaie și se dă deoparte. În aceeași tigaie, se prăjește mai întâi ceapa tăiată mărunt în pahar, apoi se adaugă usturoiul pisat și, la final, ciupercile feliate pregătite. Lăsați-le să se prăjească până când își eliberează sucul.
Apoi se adaugă orezul și se amestecă.
Cea mai importantă parte a preparării risotto-ului este ungerea și amestecarea regulată. Prin urmare, adăugați treptat bulionul de pui, întotdeauna doar atât cât să acopere orezul cu lichid. Se amestecă și se gătește la foc mic până când orezul a absorbit tot stocul. Acest întreg proces durează aproximativ 15-20 de minute.
Când orezul este aproape gata, se pune din nou puiul în tigaie și se amestecă. Dacă risotto este prea gros, adăugați puțină apă sau bulion. La final, adăugați untul și brânza parmezan rasă. Puiul ar trebui să fie complet gata în această etapă, iar risotto-ul cu ciuperci să fie cremos și suculent.
Când se servește, se mai presară puțin parmezan.