Sursa :: Locrifa von Pixabay
Rösti de dovleac - Rețetă simplă de la Agata
Pentru mine, sezonul dovleacului începe întotdeauna cu prepararea unui rapid și inevitabil rösti de dovleac. În bucătăria tradițională elvețiană, rösti este adesea servit ca garnitură. Cu toate acestea, rösti de dovleac poate fi consumat și ca atare, de exemplu cu brânza topită preferată.
Ingrediente
- 1 mic Dovleac Hokkaido
- 1 cartof
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 ouă
- 4 Tablespoon făină
- Sare Piper
- nucșoară
- ulei pentru prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi se decojesc și se dau prin răzătoare fină dovleacul și cartoful.
Sfatul meu: consider că o răzătoare grosieră este deosebit de utilă pentru că dă rösti-ului consistența potrivită.
Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se amestecă totul într-un castron mare. Adăugați sare, piper și un vârf de nucșoară.
Se amestecă ouăle și făina în amestecul de legume. Lăsați aluatul să se odihnească câteva minute pentru ca făina și ouăle să absoarbă suficient lichid. Dacă aluatul este încă prea umed, adăugați mai multă făină.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se pasează treptat amestecul de dovleac și cartofi. Prăjiți rösti de dovleac până când devin aurii și crocanți pe fiecare parte, aproximativ 4-5 minute. Apoi puneți-i pe prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.