Ruladă fără făină
Rulade..... din nou un desert delicios și cremos de care oaspeții sunt mereu încântați. De data aceasta, cu nuci și cremă de ciocolată, în plus, fără gluten.
Ingrediente
Corp
- 100 g nuci măcinate
- 5 ks ouă
- 70 g Zahăr de trestie
Umplutura
- 250 g brânză de vaci fină
- 80 ml Frișcă bătută
- 80 g Ciocolată
- 1 ks banană
Glas
- 20 g Ciocolată
- lapte
Ultimele broșuri
Procedura
Galbenusele le batem cu zahar. Adaugam nucile. La sfarsit, incorporam albusurile batute.
Turnăm pe o tava căptuşită cu hârtie de copt, unsă cu unt/ulei. Coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 15 minute.
Scoatem blatul copt din cuptor, îl rulăm, îl înfășurăm într-un prosop și îl lăsăm să se răcească.
Pentru crema, vom bate frisca. Banana o vom zdrobi sau vom mixa și o vom amesteca cu brânza de vaci. Topim ciocolata. Când s-a răcit puțin, adăugăm cu lingurița crema de brânză, pentru a evita ca aceasta să se strice. La final, adăugăm frisca.
Ungem crema pe corpul răcit. Ne rezervăm o parte din cremă pentru partea de sus a ruladei. Rulăm. Ungem cu restul de cremă.
Pregătim glazura. Ciocolata o împărțim într-un bol, adăugăm puțin lapte și o încălzim în cuptorul cu microunde. Adăugăm lapte în funcție de consistență. Învelim rulada în glazură și o punem la frigider pentru a se răci.