PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Salată de paste reci cremoase perfecte

Savurați această salată de paste rece, consistentă și cremoasă, ca un acompaniament colorat și revigorant pentru carne sau pește la grătar.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
5
  • 3 căni De paste făinoase (de preferință cu fundiță sau cot) Adăugat la
  • 1 ceașcă De maioneză Adăugat la
  • 14 ceașcă de smântână Adăugat la
  • 2 tbls De lapte Adăugat la
  • 2 tbls De oțet alb Adăugat la
  • 1 lingură de zahăr Adăugat la
  • 12 linguriță de sare Adăugat la
  • 14 linguriță De piper negru Adăugat la
  • 12 ceașcă De ceapă verde tăiată felii Adăugat la
  • 12 ceașcă De ardei gras roșu tocat Adăugat la
  • 12 ceașcă De țelină tocată Adăugat la
  • 14 ceașcă De murături tocate Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

Începeți prin a fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ca un sfat din experiența mea, adăugați întotdeauna un vârf de cuțit de sare în apa clocotită; ajută la sporirea aromei pastelor. După ce sunt fierte, scurgeți-le bine și clătiți-le cu apă rece. Acest pas oprește căldura de la supracoacerea pastelor.

2. Pasul

Într-un castron mare, amestecați maioneza, smântâna, laptele, oțetul, zahărul, sarea și piperul negru. Aceasta constituie baza cremoasă a salatei de paste. Prin încercări și erori, am descoperit că combinația de maioneză și smântână oferă exact cremozitatea pe care o merită această salată.

3. Pasul

Adăugați pastele fierte în acest amestec cremos și amestecați-le până când fiecare bucată de paste este bine acoperită. Acum, este timpul să adăugați legumele și murăturile tocate în mâncare. Adăugarea murăturilor aduce un plus de picanterie, contrastând bine cu stratul cremos.

4. Pasul

Se amestecă totul bine, asigurând o distribuție uniformă a cremei și a legumelor în paste. Pentru o aromă optimă, acoperiți salata și dați-o la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o servi. Răcirea salatei permite ca aromele să se contopească pentru un gust mai rotund.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou