PUBLICITATE

Sursa :: elenahramovaphotos from Canva

Sos de ciuperci cu pui

Rețetă pentru sos cremos de ciuperci cu pui înăbușit.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 600 g piept de pui Adăugat la
  • 250 g Ciuperci uscate Adăugat la
  • 2 bucată The Onion Adăugat la
  • 3 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 3 ro făină Adăugat la
  • 1 l Bulion de pui Adăugat la
  • ulei pentru prăjit Adăugat la
  • sare și piper negru măcinat Adăugat la
  • Paprika pentru asezonare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mici. Într-o tigaie, se prăjește carnea în ulei încins până când devine frumos aurie. Se condimentează bine.

2. Pasul

Se înmoaie ciupercile uscate în apă clocotită și se lasă la înmuiat timp de aproximativ 30 de minute.

3. Pasul

Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Adăugați-le la carne și prăjiți totul împreună.

4. Pasul

Se presară făina peste carne și ceapă, se amestecă și se lasă să se prăjească împreună pentru o vreme.

5. Pasul

Scurgeți ciupercile pregătite în prealabil (dar nu turnați apa!) și adăugați-le la carne. Se sotează totul împreună pentru o vreme.

6. Pasul

La final, se toarnă în tigaie bulionul și apa de ciuperci. Se amestecă totul și se lasă să fiarbă încet timp de aproximativ 1 oră. Sosul ar trebui să se îngroașe treptat.

7. Pasul

Serviți sosul finit cu orez sau găluște.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou