Sursa :: elenahramovaphotos from Canva
Sos de ciuperci cu pui
Rețetă pentru sos cremos de ciuperci cu pui înăbușit.
Ingrediente
- 600 g piept de pui
- 250 g Ciuperci uscate
- 2 bucată The Onion
- 3 cuișoare Usturoi
- 3 ro făină
- 1 l Bulion de pui
- ulei pentru prăjit
- sare și piper negru măcinat
- Paprika pentru asezonare
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați pieptul de pui în bucăți mai mici. Într-o tigaie, se prăjește carnea în ulei încins până când devine frumos aurie. Se condimentează bine.
Se înmoaie ciupercile uscate în apă clocotită și se lasă la înmuiat timp de aproximativ 30 de minute.
Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Adăugați-le la carne și prăjiți totul împreună.
Se presară făina peste carne și ceapă, se amestecă și se lasă să se prăjească împreună pentru o vreme.
Scurgeți ciupercile pregătite în prealabil (dar nu turnați apa!) și adăugați-le la carne. Se sotează totul împreună pentru o vreme.
La final, se toarnă în tigaie bulionul și apa de ciuperci. Se amestecă totul și se lasă să fiarbă încet timp de aproximativ 1 oră. Sosul ar trebui să se îngroașe treptat.
Serviți sosul finit cu orez sau găluște.