Sursa :: Stephen Barnes via Alamy
Sos de vin roșu
Un sos de vin roșu delicios și bogat, perfect servit cu carne de vită sau vânat.
Ingrediente
- 500 ml vin roșu
- 1 Bucată ceapă
- 2 Degetele de la picioare usturoi
- 1 Bucată morcov
- 100 ml bulion de vită
- 1 Lingură de ceai piure de roșii
- 1 Lingură de ceai zahăr
- 2 Frunze Dafin
- 1 Sucursala Rosemary
- 1 Lingură de ceai ulei de măsline
- 1 Pinch sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara sosul de vin roșu, tăiați ceapa, usturoiul și morcovul în bucăți mici.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți ceapa, usturoiul și morcovul până când se înmoaie.
Adăugați pasta de roșii și zahărul și fierbeți-o scurt timp.
Turnați vinul roșu în tigaie și lăsați-l să fiarbă aproximativ 10 minute pentru a evapora alcoolul.
Adăugați supa de vită, frunzele de dafin și ramura de rozmarin. Lăsați sosul să fiarbă încă 10 minute.
Treceți sosul printr-o sită pentru a elimina toate componentele solide. Trimiteți sosul înapoi în tigaie și lăsați-l să fiarbă la foc mic până atinge consistența dorită. Condimentați cu sare și piper după gust.
Serviți sosul de vin roșu cald peste carnea aleasă. Poftă bună!